Фігурантам у справі Шеремета змінили підозри, завтра може бути завершено розслідування – юрист

Згідно з текстом підозри, "невстановлені особи, діючи з ряду особистих мотивів вирішили створити вкрай резонансну подію з метою подальшої провокації численних акцій протесту" до чого "залучили" Антоненка, Дугарь та Кузьменко.

Підозрюваним у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета змінили підозри.

Про це у Facebook повідомив керівник юридичної фірми "Сенс Консалтинг" Леонід Маслов, адвокати якої захищають одного з підозрюваних Андрія Антоненка.

"Змінена підозра, коротко: Мотив. Прибрали "ультранаціоналістичні ідеї", "велич арійської раси" та інший подібний треш. Тепер "невстановлені особи, діючи з ряду особистих мотивів, вирішили створити вкрай резонансну подію з метою подальшої провокації численних акцій протесту". Ці невстановлені особи "залучили" А.Антоненка, Я.Дугарь і Ю.Кузьменко. Не за гроші (у кваліфікації вбивства відсутнє згадування про корисний мотив і посилання на пункти 6, 11 ч. 2 ст. 115 ККУ - корисливий або замовний мотив)", - заявив він.

Читайте такожСправи Майдану: слідчі повідомили про підозру двом екс-"беркутівцям" за переслідування активістів

За словами Маслова, Антоненко тепер не організатор, а простий виконавець за попередньою змовою, а Кузьменко тепер "лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок".

"Тепер вони ще й знищили машину "Субару" і за невідомих обставин зберігали невідому вибухівку. Це додає ще 2 статті в обвинувачення. Дивно що не додали перешкоджання професійній діяльності журналіста, адже пан Шеремет їхав на роботу, пробачте за "чорний" гумор. Схоже, що завтра відбудеться завершення розслідування і розкриття усіх доказів", - вважає юрист.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь. Також у справі фігурує подружжя добровольців Інни ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

Підозри вручили Антоненку, якого слідство вважає організатором вбивства, Кузьменко, яка, на думку слідства, закладала вибухівку під авто журналіста, і Дугарь, яка напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.

Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь - запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.