ОГП повідомив про нові підозри у справах Майдану / УНІАН

Прокурори Офісу генерального прокурора спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом колишнім працівникам столичного полку міліції особливого призначення «Беркут», які сфальсифікували докази проти трьох учасників Євромайдану.

Як повідомили УНІАН в Офісі генерального прокурора, екс-правоохоронцям інкримінують незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів і мітингів та надання слідчому завідомо неправдивих показів зі штучним створенням доказів обвинувачення (ст. 340, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України).

Читайте такожАдвокати екс-"беркутівців" на засіданні суду влаштували "маскарад"

Відео дня

Слідством встановлено, що вранці 20 січня 2014 року група так званих «тітушок» на вул. Лаврській затримала трьох учасників акції протесту, які йшли додому з Майдану Незалежності.

Затриманих передали міліції. Співробітники «Беркуту» склали рапорти та надали слідчому завідомо неправдиві покази про те, що «майданівці» були затримані на вулиці Грушевського під час нібито вчинення злочину. На підставі цього трьох активістів було затримано, повідомлено про підозри та взято під варту за особливо тяжкий злочин, якого вони не вчиняли.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.