Адвокати Стерненка подали апеляцію на обраний йому запобіжний захід

Ймовірно, що вона буде розглянута на наступному тижні.

Адвокати активіста Сергія Стерненка подали апеляційну скаргу на обраний йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте такожДо Стерненка у Київ вночі приїжджали копи з Одеси, щоб роз'яснити правила домашнього арешту Про це УНІАН повідомив адвокат Масі-Мустафа Найєм.

За його словами, захист Стерненка вже подав апеляційну скаргу на рішення Шевченківського районного суду Києва про застосування до Стерненка запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до Київського апеляційного суду.

Найєм також додав, що дата засідання суду ще не призначена. Проте, він припускає, що, можливо, засідання відбудеться наступного тижня.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

11 червня 2020 року Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.