Обов'язок контролювати дотримання Стерненком умов домашнього арешту судом покладено саме на поліцію Одеси / фото УНІАН

Активіст Сергій Стерненко заявляє, що до нього вночі приїхали поліцейські з Одеси, щоб роз'яснити правила домашнього арешту.

Про це Стерненко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, вчора, 19 червня, о 23:22, до його будинку прибули працівники поліції. Через домофон вони повідомили, що приїхали з Одеси, щоб роз‘яснити, як треба відбувати домашній арешт.

Відео дня

Читайте такожЗа домашнім арештом Стерненка в Києві стежитиме одеська поліція

«Я відповів, що вже ніч, і їм варто було б прийти в інший час, а не коли я вже лягав спати. Тим паче, що такий пізній візит «для роз’яснень» - це неповага до людської гідності. Запропонував копам прийти вже вранці, тим паче що вони і так переконались, що я вдома. Вони відмовились, сказали, що роз‘яснити їм треба просто зараз. Я сказав що якщо їм принципово саме вночі «роз‘яснювати», то нехай зачекають, бо в такому разі я викликаю адвокатів, і спілкуватись ми будемо вже всі разом. Поліціянти відповіли, що вони зачекають. Але, коли за 15-20 хв прибули адвокати, то на місці вже нікого не було. Люди, які представились працівниками поліції, кудись зникли», - йдеться у дописі Стерненка.

Також він додав, що сьогодні зранку ніхто не приходив.

Нагадаємо, що обов'язок контролювати дотримання Стерненком умов домашнього арешту судом покладено саме на поліцію Одеси.

Читайте такожСтерненко не впустив київських поліцейських, які прийшли його перевіряти

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

7 квітня Венедіктова заявила в інтерв’ю "Українській правді", що підозра Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде пред’явлена в будь-якому разі.

11 червня 2020 року Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.