Апеляційний суд залишив Стерненка під цілодобовим домашнім арештом

Колегія суддів не задовольнила апеляційну скаргу захисників Стерненка на рішення Печерського райсуду Києва про тримання його під цілодобовим домашнім арештом.

Київський апеляційний суд залишив активіста Сергія Стерненка під цілодобовим домашнім арештом.

Як передає кореспондент УНІАН, колегія суддів винесла ухвалу, якою відмовила у задоволенні клопотання адвокатів Стерненка про зміну йому запобіжного заходу на більш м’який, зокрема, відпустити на поруки понад 50 осіб.

Таким чином, Стерненко продовжує перебувати під цілодобовим домашнім арештом у Києві за місцем свого проживання.

Читайте такожСправа Стерненка: СБУ завершила розслідування проти активіста й надала доступ до матеріалів

Як повідомляв УНІАН, 15 червня Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів застосувавши до громадського активіста Сергія Стерненка цілодобовий домашній арешт.

У 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з чоловіків, які скоїли на нього напад у 2018 році, Івана Кузнєцова.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.