СБУ закінчила розслідування проти Стерненка / Фото УНІАН

Служба безпеки України завершила розслідування у справі активіста Сергія Стерненка. Матеріали справи відкрили для ознайомлення стороні захисту.

Про це у Telegram повідомив Стерненко з посиланням на документ СБУ.

Читайте такожВенедіктова пояснила, чому колись заявляла, що Стерненку повідомлять підозру "в будь-якому разі"

Відео дня

Згідно з документом, СБУ завершила досудове розслідування у справі про порушення передбачених ч. 1 ст. 115, ч. ст 2. 263 Кримінального кодексу України в четвер, 25 червня.

"Сьогодні слідчий СБУ мені повідомив, що досудове розслідування завершено...", - написав Стерненко.

Активіста повідомили про завершення розслідування / Фото t.me/ssternenko

Як повідомляв раніше УНІАН, у 2018 році на активіста Стерненка здійснили три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

Під час одного з них, нападник - Іван Кузнєцов, отримав смертельне поранення в серце. 11 червня правоохоронці повідомили Стерненко підозру в умисному вбивстві і носінні холодної зброї.

В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова. 15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.

Судове засідання з розгляду апеляційної скарги захисників Стерненка на обраний йому запобіжний захід призначено на 26 червня. Пізно ввечері 19 червня до Стерненка приїхали поліцейські з Одеси, щоб роз'яснити правила домашнього арешту. Активіст не впустив їх в квартиру без своїх адвокатів, а коли захисники прибули, поліцейських на місці вже не було.