У Дніпрі завершується "Велике будівництво" Олімпійського будинку для спортивних федерацій

Основні будівельні роботи вже завершено, в даний момент триває прибирання приміщень та облаштування території.

За програмою Президента «Велике будівництво» у Дніпрі «з нуля» звели новий Олімпійський будинок.

Основні будівельні роботи вже завершено, в даний момент триває прибирання приміщень та облаштування території, повідомив сайт Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Олімпійський будинок звели у Дніпрі – поряд з легкоатлетичним стадіоном та ареною для ігрових видів спорту. Тепер це єдиний ансамбль. Сучасний та зручний простір для спортсменів і тренерів», – наголосив голова ОДА Валентин Резніченко. 

На першому поверсі будуть розташовані просторий вестибюль з гардеробною зоною, кімната охорони, тренерські та роздягальні для команд. Крім цього, на поверсі буде великий конференц-зал на 162 місця. Там же планується розмістити спортивну виставку. На другому поверсі - офісні кабінети для федерації футболу та Олімпійського комітету.

Для комфорту людей з інвалідністю будівля обладнана окремими заїздами та автостоянкою, пандусами та санвузлами.

Акцент проєкту – на енергоефективності. Зробили вентильований фасад, спеціальну мембранну покрівлю – термін її експлуатації понад 50 років. Система опалення регульована, залежно від температури на вулиці буде змінюватись подача тепла. Економія енергії у будівлі максимальна», – розповів заступник директора підрядної організації Олексій Ятін. 

Як раніше заявив заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко, в цьому році реалізація спільних інфраструктурних проєктів держави та регіонів переходить на новий рівень.