Учасники ЗНО 2021 сьогодні складають тест з англійської мови

Перед початком тестування всі учасники повинні пройти процедуру термометрії та ідентифікації.

Сьогодні, 25 травня, в Україні відбудеться Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) з англійської мови. Участь у тестуванні візьмуть 146 366 осіб.

Читайте такожОстанній дзвоник та випускні 2021: коли та як проходитимуть в умовах карантинуЗНО 2021 року проходитиме із дотриманням усіх протиепідемічних правил, адже в Україні діє запроваджений через коронавірус карантин.

Допуск учасників до пункту розпочнеться о 9:50 і триватиме до 10:50. Якщо учасник прибуде після вказаного часу, його не буде допущено до участі в ЗНО.

У запрошенні-перепустці вказано проміжок часу, в який їм рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

Умови допуску учасників ЗНО

Процедура допуску до пункту тестування передбачає проходження термометрії та ідентифікації учасників ЗНО. Вхід буде дозволено лише за наявності таких документів:

  • оригіналу Сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання;
  • паспорта або іншого документа, серію (за наявності) та номер якого зазначено в Сертифікаті;
  • запрошення-перепустки для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яке учасники мають самостійно роздрукувати з інформаційної сторінки.

В Українському центрі оцінювання якості освіти наголошують, що учасника не буде допущено до пункту проведення ЗНО у разі неможливості пред’явлення оригіналу Сертифіката або документа, що посвідчує особу, а також запізнення.

Що можна та заборонено брати на ЗНО

Кожен учасник сертифікаційної роботи може взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, якими він зможе скористатися за потреби.

Учасникам ЗНО не дозволяється мати при собі жодні засоби зв’язку, пристрої зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друковані й рукописні матеріали, що не передбачені процедурою тестування. Для них в аудиторії є спеціально відведене місце, на яке вкаже інструктор.

Як відбуватиметься ЗНО з англійської мови

Сертифікаційна робота з англійської мови складається з чотирьох частин:

  • "Розуміння мови на слух (аудіювання)" – містить 16 завдань різних форм; відповіді на них треба позначити у бланку відповідей А;
  • "Читання" – містить 22 завдання різних форм; відповіді на них треба позначити у бланку відповідей А;
  • "Використання мови" – складається з 20 завдань; відповіді на них треба записати у бланку відповідей А.
  • "Письмо" – містить одне завдання відкритої форми. Відповідь на нього потрібно написати у бланку відповідей Б.

Учасники розпочнуть роботу в тестовому зошиті з аудіювання, на виконання якого їм буде відведено 30 хвилин. Виконавши це завдання, абітурієнти зможуть робити решту в довільному порядку.

Інформацію про результати основної сесії ЗНО з англійської мови буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 18 червня 2021 року включно.

ЗНО 2021 в Україні: як проходить в умовах карантину