Останній дзвоник в Україні 2021 - дати / фото УНІАН

Кінець навчального року в школах традиційно знаменується святковими останніми дзвониками, а для тих, хто їх завершує, ще й випускними.

Пандемія коронавірусу внесла свої корективи у шкільний процес, зокрема й святкування завершення навчання.

Коли Останній дзвоник 2021

Традиційно кожного року Останній дзвоник у більшості шкіл проводився наприкінці травня.

Відео дня

Читайте такожВ Україні стартує ЗНО 2021: що потрібно брати на тестування з хімії, правила та умовиУ зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної з коронавірусом, у багатьох регіонах цього року були серйозні перерви в навчанні через посилення карантину. З огляду на це, дати закінчення навчального року можуть варіюватися і припадати як на травень, так і на червень.

Так, рішення щодо свята останнього дзвоника та термінів канікул приймає керівництво шкіл на місцях. Воно залежить від карантинних обмежень, які будуть встановлені на цей період у конкретному регіоні.

У столиці, зокрема, Департамент освіти Київської міської державної адміністрації рекомендував завершити навчання у школах 28 травня. Таке рішення аргументовано тим, що навчальний процес у школах Києва навесні не переривався й усі учні навіть під час суворих обмежень займалися дистанційно.

Останній дзвоник 2021: як проходитиме

У традиційному вигляді, як Останній дзвоник відбувався раніше, цьогоріч його проводити не будуть. Зокрема, виключені святкові заходи зі скупченням великої кількості учнів і батьків на шкільній лінійці, а також перебуванням у закритих приміщеннях.

Як проходитиме Останній дзвоник і випуск 2021/ фото УНІАН

Шкільні свята, згідно з рекомендацією Міністерства освіти і науки України, можна проводити тільки з дотриманням усіх протиепідемічних заходів і вимог безпеки.

Випускні 2021 у школах

Випускні вечори у школах нинішнього року не заборонені, але потрапляють під відповідні обмеження карантинних зон.

Читайте такожСтало відомо, у яких містах України продовжать навчальний рік для школярів (відео)Як розповів начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, навчальним закладам дозволено самостійно визначати формат проведення подібних заходів. Рішення повинні прийматися з урахуванням епідситуації в регіоні та запроваджених у регіоні обмежень.

Так, у Києві додаткових заборон не запроваджувалося. При цьому КМДА рекомендує видати документи випускникам до певних термінів.

Департамент освіти КМДА розробив рекомендації для закладів освіти щодо проведення останніх дзвоників і випускних вечорів. Їх влада рекомендує організувати не у приміщеннях та обмежити присутність на них батьків. Звісно ж, усе повинно відбуватися за умови дотримання всіх карантинних правил, серед яких – дистанція та маски.

Вас також може зацікавити: