Українці найбільше довіряють армії, волонтерам та церкві - опитування

При цьому недовіра найчастіше висловлюється російським ЗМІ, чиновникам та Верховній Раді України.

Серед державних та суспільних інститутів українці найбільше довіряють Збройним силам України, волонтерським організаціям та церкві.

Про це йдеться в результатах дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, зазначається, що серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіра висловлюється до ЗСУ (їм довіряють 68% опитаних), волонтерських організацій (64%), церкви (63,5%), Державної служби з надзвичайних ситуацій (61%) та голови міста (селища, села), в якому проживає респондент (57%).

Далі йдуть Державна прикордонна служба (55%), Національна гвардія України (54%), добровольчі батальйони (53,5%) та ради міста (селища, села), в якому проживає респондент (51%).

При цьому недовіра найчастіше висловлюється засобам масової інформації Росії (не довіряють їм 79% опитаних), державному апарату (чиновникам) (76%), Верховній Раді України (75%), судам (судовій системі загалом) (74%) та уряду України (72%).

Також не довіряють українці політичним партіям (72%), прокуратурі та комерційним банкам (по 71%), Національному антикорупційному бюро України та Національному агентству з питань запобігання корупції (по 70%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (69%), Вищому антикорупційному суду (68%), Державній податковій службі Україні (65%) та Державній митній службі Україні (65%).

Читайте такожУкраїнці відрізняють себе від росіян і не вважають себе єдиним народом з ними – дослідження

Далі за рейтингом недовіри йдуть місцеві суди (65%), Конституційний та Верховний суди (по 63%), Національний банк України (60%), президент України (58%), профспілки (55%), Національна поліція (53%), Рада національної безпеки та оборони України (51%), Служба безпеки України (50%).

Дослідження було проведене соцслужбою Центру Разумкова з 29 липня по 4 серпня методом інтерв'ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів. Було опитано 2 тис. 19 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Вас також можуть зацікавити новини