Український військовий, який втратив ногу на Донбасі, встановив рекорд України (відео)

Чоловік протягнув військовий літак майже на сім метрів.

Український військовий, який втратив ногу на Донбасі, встановив рекорд України. Він протягнув АН-26 майже на сім метрів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У 24-річного Романа Кашпура замість правої ноги протез, але він готовий протягнути АН-26 вагою в 16 тонн. При цьому сам Роман важить 78 кілограм.

Служив під позивним "Скіф", був розвідником та пройшов чимало гарячих точок на Донбасі. Навесні 2019 року пішов на розвідку в передмісті Донецька, де й потрапив на ворожу міну. Вибухом йому відірвало ступню.

Читайте такожЗеленський надав українському добровольцю Коцюбайлу звання "Герой України" (відео)Після поранення Роман вчився знову ходити на штучній нозі, а через дев'ять місяців спробував свої сили на Іграх героїв – змагання для військових, які втратили кінцівки. З того часу він займається спортом.

Цього літа він протягнув вантажівку вагою в сім тонн, а після цього замахнувся на військовий літак. Для цього він готувався півроку.

Літак він протягнув за 44 секунди на відстань в 6 метрів та 40 сантиметрів.

Як раніше повідомляв УНІАН, 70-річний футболіст Петро Федоренко вписав своє ім'я в Книгу рекордів України. Федоренко відіграв весь матч у першості Києво-Святошинського району між гостомельським "Факелом" і СК "хотів". Це дозволило йому стати найстаршим гравцем в історії українського футболу.

Вас також можуть зацікавити наступні новини