В Одесі винесено вирок військовому запасу ЗСУ, який перейшов до лав бойовиків "ЛНР"

Зрадник забезпечував терористів продуктами харчування, ліками та грошима.

Приморський районний суд Одеси засудив до п’яти років позбавлення волі чоловіка, який служив у "ЛНР".

Про це йдеться у вироку суду. Як зазначається, фігурант - уродженець міста Первомайськ Миколаївської області, який був зарахований у запас Збройних сил України призовною комісією Любашівського району Одеської області у склад рядових на посаду оператора електронно-обчислювальних машин.

Встановлено, що упродовж березня-серпня 2015 року він брав участь у діяльності батальйону так званого незаконного збройного формування "Новоросія" на боці терористичних організацій "Л/ДНР" та збройних сил РФ.

Зрадник отримав військову форму загальновійськового зразка збройних сил РФ з георгіївською стрічкою та перебував у місті Голубівка Луганської області під захистом охорони, яка мала досвід у бойових діях проти України. Там він займався забезпеченням продуктами харчування, ліками та коштами так званих "військовослужбовців" терористичної організації "ЛНР".

Затримали чоловіка 1 листопада 2022 року.

Зазначається, що до суду надійшла угода про визнання винуватості, яку суд затвердив. Зокрема, прокурор та обвинувачений домовилися про менш суворе покарання.

Чоловіка визнали винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України та призначили йому покарання - п'ять років позбавлення волі без конфіскації майна.

Суд над бойовиками "ЛНР" в Україні

Останнім часом в Україні активізувався суд над бойовиками "ЛНР". Багато з них потрапили в український полон в ході війни РФ проти України і тепер постають перед судом.

Громадянам України, які добровільно вступають до лав бойовиків "ЛНР", виносять серйозні вироки.

Вас також можуть зацікавити новини: