Вода на Херсонщині спадає: площа затоплення зменшилася майже вдвічі

На лівобережжі ситуація критична, окупанти не проводять евакуацію.

На правобережжі Херсонщини поступово спадає рівень води. Зокрема, площа затоплення зменшилася майже вдвічі. Як повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, у порівнянні з ранком середній рівень підтоплення зменшився на 27 см та становить 4,45 м. 

"Площа затоплених територій зменшилася практично вдвічі. Вода відійшла з Миколаївки, Львового та Ольгіївки Бериславського району. Підтопленими на правобережжі залишаються 32 населені пункти. Під водою 3 тис. 784 житлових будинків", - розповів він.

За словами Прокудіна, евакуація населення триває, незважаючи на ворожі обстріли, через які сьогодні було поранено двох волонтерів.

Загалом було евакуйовано 2 тис. 699 людей, з яких 178 дітей та 67 маломобільних осіб. "На тимчасово окупованому лівому березі ситуація залишається критичною", - наголосив голова ОВА. 

Він уточнив, що наразі там затоплено 14 населених пунктів, а евакуацію окупаційна влада не проводить. "Росія діє за століттями відпрацьованим сценарієм з нищення українців", - додав Прокудін.

Підрив Каховської ГЕС - головне

Як відомо, після руйнування дамби російські окупанти взагалі не проводили евакуацію місцевого населення з тимчасово захоплених населених пунктів.

Люди були вимушені сидіти на дахах своїх будинків та очікувати на допомогу. Із деяких населених пунктів, які все ще перебувають під контролем окупантів, людей все ж вдалося врятувати та вивезти українським військовим.

Згодом російські загарбники заявили, що евакуюватися можуть лише ті місцеві, які мають російські паспорти.

Вас також можуть зацікавити новини: