За програмою "Велике будівництво" на Прикарпатті відкрили ліцей, який не могли завершити майже 20 років

У всіх приміщеннях ліцею встановлені сучасні меблі.

У селі Вишків Калуського району Івано-Франківської області, розташованому на висоті 800 метрів над рівнем моря, відкрився ліцей, будівництво якого було розпочато ще у 2003 році. Про це повідомляється на сайті Івано-Франківської ОДА.

Добудувати навчальний заклад вдалося після того, як об'єкт був включений до програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Після закладки першого каменю на будівництві ліцею у 2003 році тільки через десять років була завершена перша черга будівництва. Щоб здати об'єкт повністю, цього року в рамках "Великого будівництва" з державного та місцевих бюджетів було виділено 15 млн гривень.

"Будівництво ліцею тривало кілька років. Через відсутність належного фінансового ресурсу не було можливості завершити спорудження об'єкта. Та за підтримки президентської програми і співфінансування з місцевої казни школярі та педагоги вчитимуться на викладатимуть у комфортному закладі", - зазначила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Усі приміщення нового ліцею, включаючи класні кімнати, спортивний зал і їдальню, оснащені сучасним обладнанням та меблями. Для занять з фізкультури тут було побудовано також шкільний стадіон.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що в рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" в усіх обласних лікарнях планується обладнати вертолітні майданчики.