Скасовувати ЗНО немає підстав - Центр оцінювання якості освіти

Всі пункти тестування повністю забезпечені засобами захисту.

Заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко заявила, що скасувати Зовнішнє незалежне оцінювання немає жодних підстав.

Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1".

Після проблем із пробним тестуванням у багатьох абітурієнтів і їхніх батьків виникли побоювання, що справжнє ЗНО може взагалі не відбутися.

Читайте такожЗНО в Україні: у Міносвіти заявили, що тестування можуть перенести на серпень

"Кампанія по захисту ЗНО розгорнулася цього тижня і вона показує, шо певні ризики є. Наразі є два варіанти розвитку подій: проведення ЗНО від 25 червня, а також якщо буде загострюватися ситуація, то від 17 серпня. Проте, щоб зовсім скасувати ЗНО, наскільки я розумію, не йдеться. Головний санлікар оголосив критерії, за якими вирішуватимуть, чи можна проводити ЗНО. Сподіваюся, що рішення буде ухвалене до п'ятниці і ми або проведемо ЗНО у заплановані дати, або перенесемо. Заплановане ЗНО буде відбуватися очно в класичному форматі. Провести ЗНО в заочному форматі неможливо: немає ні технічної можливості, ні інструментів, щоб в повному обсязі провести ЗНО і забезпечити рівний вступ в дистанційному форматі", - заявила заступниця директора.

За її словами, скасовувати ЗНО немає підстав. 

"Тільки політична заява може бути скасування ЗНО тому, що немає жодних об’єктивних підстав. На сьогодні всі пункти на 100% забезпечені усіма засобами індивідуального захисту", - додала Вакуленко.

Нагадаємо, раніше у Міносвіти розповіли, хто забезпечить засобами захисту пункти тестування ЗНО.