Шмигаль: зошити для основної сесії ЗНО вже завезені на пункти складання, ніхто не збирається її скасовувати

Глава уряду також запевнив, що причин для перенесення зовнішнього незалежного оцінювання на серпень нині немає.

На сьогодні в Україні підстав для скасування основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання немає.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, він нагадав, що уряд цього року скасував проведення очного пробного ЗНО, замінивши його оцінюванням в режимі онлайн.

Читайте такожУ Львові готуються до ЗНО: на COVID-19 протестують всіх працівників освіти

«За інформацією Міністерства освіти і науки, зошити, в яких діти мають здавати ЗНО, уже розвезені на пункти здачі ЗНО», - зазначив Шмигаль.

«Ніхто не збирається скасовувати ЗНО, і причин для перенесення оцінювання на серпень наразі немає. Якщо такі причини будуть, то Міністерство охорони здоров’я та головний санітарний лікар повідомлять про це», - наголосив прем’єр.

За його словами, показники, за яких буде переноситися ЗНО, зрозумілі. Так, це більше 60 активних хворих на 100 тис. населення в середньому по Україні, та більше 50% областей, де перевищуються три загальнонаціональні показники – кількість хворих перевищує 12 на 100 тис. населення, більше ніж 50% завантажених хворими ліжок в опорних лікарнях та охоплення тестуванням менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення.

«Це ті параметри, які можуть спричинити перенесення ЗНО на інший термін. В іншому разі з 25 червня, тобто з наступного понеділка, ми починаємо плановий процес ЗНО», - підсумував Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня Кабінет міністрів у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації скасував проведення в закладах освіти пробного ЗНО, запланованого на 15 і 17 червня.

За дорученням президента Володимира Зеленського учасникам пробного ЗНО повернуть кошти через зміну формату проведення.

У Міносвіти нагадали, що пробне ЗНО є добровільною та платною послугою для учасників. Вартість одного тестування становить від 138 до 150 грн залежно від регіону.

В Україні понад 379 тис. осіб зареєструвалися для проходження основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з 25 червня.

Верховна Рада у п’ятницю, 19 червня, під час Години запитань до уряду заслухає інформацію Міносвіти щодо цьогорічного ЗНО.