УЄФА переніс засідання по справі натуралізації Мораєса

Питання щодо правомірності натуралізації форварда збірної України не буде вирішено аж до перших чисел травня.

УЄФА переніс дату засідання по справі натуралізації форварда збірної України Жуніора Мораєса з 25 квітня на 2 травня.

Про це повідомляє Betnews365.

Причина перенесення полягає в необхідності присутності представників всіх зацікавлених у вирішенні даного питання федерацій.

Читайте такожФФУ: збірній України не загрожують санкції УЄФА у справі Мораєса

Таким чином, до перших чисел травня питання вирішене не буде і сторони залишаються в невіданні. Нагадаємо, що юристи федерацій футболу Португалії та Люксембургу оскаржують законність натуралізації Жуніора Мораєса і вимагають зарахувати Україні дві технічні поразки 0:3 через виступи бразильця в цих матчах.

Основним мотивом скарг є порушення умови для отримання громадянства України, а саме - безперервне проживання особи на території України протягом останніх п'яти років. Під час перебування на контракті в "Динамо" Жуніор їздив в оренду в китайський "Тяньцзінь Цюаньцзянь", але пробув там менше півроку.

Українське законодавство вважає «безперервним» перебування в одному році, якщо людина перебувала в Україні не менше 180 днів. Але федерації Португалії та Люксембургу переконані у правомірності свого позову.

Жуніор Мораєс став громадянином України незадовго до старту кваліфікації на Євро-2020. Він був викликаний на матчі проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1) в березні.