У ФФУ впевнені, що збірна України не буде покарана технічними поразками в матчах з Португалією і Люксембургом / UA-Football

Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький запевнив, що збірна України не буде покарана технічними поразками через участь Жуніора Мораєса у зустрічах відбіркового турніру Євро-2020 проти Португалії та Люксембургу.

«Федерації футболу Португалії та Люксембургу подали в УЄФА протести щодо можливої неправомірної участі в кваліфікаційних матчах Євро-2020 гравця збірної України Жуніора Мораєса. Відповідно до передбаченої процедури Комітет по дисциплінарним і етичним питанням УЄФА відкрив два дисциплінарних провадження та надав ФФУ час для пояснення своєї правової позиції у цьому питанні. Рішення за результатами розгляду протестів будуть прийняті на наступному засіданні комітету, час проведення якого буде визначено пізніше.

Читайте такожУЄФА відкрив справу проти України щодо участі Мораєса в матчах за збірну

Відео дня

Хочу підкреслити, що при розгляді питання про запрошення Жуніора Мораєса у збірну України для підготовки та участі в матчах з Португалією і Люксембургом ми проаналізували ситуацію з отриманням футболістом громадянства України. Також були проведені консультації з фахівцями УЄФА та ФІФА, які підтвердили правомірність запрошення Мораєса до складу збірної України.

Ми просимо вболівальників зберігати спокій до винесення остаточного рішення УЄФА. Впевнений, комітет з дисциплінарних і етичних питань УЄФА, ознайомившись з аргументацією ФФУ в цьому питанні, залишить без змін результати перших двох матчів збірної України у відборі до Євро-2020», – сказав Запісоцький, якого цитує офіційний сайт ФФУ.

Нагадаємо, УЄФА відкрив справу щодо участі Жуніора Мораєса в матчах з Португалією і Люксембургом.

Збірна України стартувала у кваліфікації Євро-2020 з нічиєї - 0:0 - з фаворитом групи Португалією і важкої перемоги - 2:1 - над Люксембургом.