Олімпіку відмовили у видачі атестата на наступний сезон УПЛ - журналіст

Причиною стала дискваліфікація молодіжної та юнацької команд клубу за договірні матчі.

Журналіст Кирило Крижановський повідомив, що донецький «Олімпік» отримав відмову від Української асоціації футболу (колишньої ФФУ) у видачі атестата на сезон Прем'єр-ліги 2019/2020.

За інформацією журналіста, атестаційний комітет УАФ відмовив у видачі атестата «Олімпіку» на наступний сезон. Причина – клубні команди «Олімпіка» U-21 та U-19 дискваліфіковані за договірні матчі, а згідно з регламентом, для участі в УПЛ у клубу повинні бути молодіжна та юніорська команди (U-21 та U-19). «Олімпік» подав апеляцію на рішення про зняття їх команд U-21 та U-19, але поки безрезультатно.

Читайте такожШість гравців "молодіжки" Олімпіка наполягають на перегляді справи про договорняки - юрист

Після відмови комітету атестувати «Олімпік», клуб звернувся до інших учасників УПЛ з непублічним зверненням, в якому попросив клуби про підтримку в даній ситуації і виступити зі спільним і вже публічним зверненням до УАФ, щоб для них зробили виняток. Однак, за інформацією Крижановського, далеко не всі клуби підтримають цю ініціативу «Олімпіка».

"Залишається відкритим питання – кого "впихнуть" в УПЛ у разі остаточної відмови у видачі атестата «Олімпіку». Варіантів небагато – або це хтось з пари переможених у плей-офф, або «Арсенал-Київ», що посів останнє місце в таблиці", - написав Крижановський в своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, «Олімпік» фінішував дев'ятим у турнірній таблиці Прем'єр-ліги. У плей-офф за право виступати в наступному сезоні УПЛ «Карпати» зіграють з «Волинню», а «Чорноморець» з «Колосом».