"Шкода людей": захисник збірної України висловився про війну на Донбасі

Ігор Пластун зізнався, що вирішив не дивитися телевізор.

Захисник збірної України та бельгійського "Гента" Ігор Пластун розповів, як ставиться до війни України та Росії на Донбасі.

Читайте такожШевченко про найближчі матчі збірної: у хлопців відмінна мотивація (відео)

Футболіст дав інтерв'ю сайту Tribuna.com.

"Коли почалася ситуація з Росією, я дуже переживав. Не знав, що станеться, що буде з Україною. Прийняв все близько до серця. Це йшло від дня до дня, від місяця до місяця. Я зрозумів, що нічого не змінюється. Що б я не зробив, що б я не читав, це тільки негатив. Зрозумів для себе, що не можу нічого змінити внутрішнім станом. І я перестав все читати і дивитися телевізор.

Якщо я не знаю правди на 100 відсотків, то не хочу бути пустословом, говорити, що хтось хороший, а хто поганий. Точно для себе визначив, що в політиці будь-якої країни, Німеччини, США, Росії, України, немає прозоро чистих людей. Навіть якщо вони є, то не вирішують глобальних питань. От і все", - зазначив Пластун.

Також гравець зізнався, що йому шкода людей по обидві сторони протистояння:

"Можу тільки сказати, що мені дуже шкода людей і сім'ї загиблих. І з боку України, і точно так само з боку Росії. Там точно так само сидить мати. Точно така ж, як і моя мати. Вона переживає за свого сина, якого, можливо, відправляють в Донецьк не по своїй волі. І він там якимось чином гине. Ось це людська трагедія".

УНІАН раніше повідомляв про те, що став відомий прибуток України за виступ на Євро-2020.