"Забили третій м'яч і заспокоїлися": футболісти Динамо - про другу перемогу над Гентом у Лізі чемпіонів

Георгій Бущан, Ілля Забарний і Жерсон Родрігес поділилися емоціями від виходу до групового раунду турніру.

Футболісти київського "Динамо" Георгій Бущан, Ілля Забарний і Жерсон Родрігес підбили підсумки матчу-відповіді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів проти бельгійського "Гента".

Читайте також"Так не можна": Луческу залишився задоволений результатом і розкритикував команду за кінцівку матчу з Гентом

Гравців цитує офіційний сайт "Динамо".

"Другий тайм змазав емоції, які хотілося б відчути. В цілому емоції позитивні. У більшості гравців це буде перша Ліга чемпіонів. Чесно скажу - я щасливий. Ми забили третій м'яч, і це заспокоїло нас. Крім того, накопичилася втома. Думаю, Містер вкаже нам на наші помилки, і ми їх виправимо. І надалі такого не буде.

Ми реалізували установку до третього забитого м'яча. Знали, що суперники будуть пресингувати, буде зовсім інший футбол, ніж у Генті. У другому таймі хотілося б зіграти трохи краще, але головне - результат. Гра забудеться, а результат залишиться", - сказав Бущан.

Забарний додав, що команда занадто ризикувала в захисті:

"Три роки не потрапляли в Лігу чемпіонів, і зараз нарешті вийшли. Хлопці молодці, вітаю команду. Були негативні моменти в обороні. Але, думаю, ми все проаналізуємо і виправимо помилки. План був контролювати м'яч і гру, грати спокійно. Час був на нашому боці. Що стосується того, що не вдалося - ми занадто ризикували ззаду, потрібно було зіграти трохи простіше. А так, думаю, план вдався".

На думку Родрігеса, на команду в групі ЛЧ чекає зовсім інший рівень суперників і футболу в цілому:

"Я думаю, ми виступили добре. Зіграли компактно, як і просив нас тренер, і непогано контратакували. І я б не сказав, що противник сьогодні був слабкий. Просто ми добре захищалися і непогано вибігали в контратаки.

Груповий етап Ліги чемпіонів - це абсолютно новий рівень. І ми будемо готуватися. Упевнений, тренерський штаб виробить правильну стратегію. Нам треба тільки тренуватися і сподіватися на краще".

"Динамо" в Лізі чемпіонів: головне

  • У першому матчі на виїзді "Динамо" обіграло "Гент" з рахунком 2:1, а на НСК "Олімпійський" український гранд розгромив суперника - 3:0.
  • "Динамо" пробилося в груповий етап ЛЧ вперше з сезону 2016-2017. Суперник українців відправився в Лігу Європи.
  • Жеребкування наступної стадії ЛЧ відбудеться 1 жовтня. "Динамо" буде в третьому кошику. Також своїх суперників отримає донецький "Шахтар".
  • Ця перемога стала для Мірчі Луческу сьомою на чолі "Динамо" при одній нічиї.
  • Груповий етап ЛЧ 2020-2021 стартує 20 жовтня. Ця стадія буде проходити в традиційному форматі (ігри вдома і на виїзді) до 8 грудня.