"Не треба мене звинувачувати": президент Динамо Суркіс був проти, щоб Шахтар грав на Олімпійському

Ігор Суркіс мріє, щоб "Шахтар" повернувся на "Донбас Арену".

Президент "Динамо" Ігор Суркіс висловився про те, що головний конкурент киян "Шахтар" з минулого року грає на "Олімпійському" в Києві.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Гордон".

Суркіс заявив, що мріє про те, щоб у "Шахтаря" була можливість грати на рідній арені:

"У мене є мрія, щоб у нашій країні був мир. Щоб я міг приїхати на одну з найкращих арен, які є в Україні, на "Донбас Арену", і обіграти там "Шахтар". При 53-тисячному стадіоні саме приїхати і обіграти їх".

"У мене є мрія, щоб донецький "Шахтар" поїхав у свій регіон, - продовжив президент "Динамо", - але мене звинувачують, наприклад, що "Шахтар" сьогодні грає в Києві і я нібито дав можливість використовувати їм центральний стадіон... Я нічого нікому не давав! Як президент клубу я був, природно, проти. Тому що тепер нам важко експлуатувати поле. Але люди опинилися не вдома".

"Тим більше стадіон належить державі. Тим більше гроші, які йтимуть на цей стадіон, - вони будуть цей стадіон якомога довше підтримувати. Ну грають... Але у мене є мрія, щоб вони поїхали в свій регіон, а ми грали в Києві і були єдиною командою, яка грає в Києві", - додав Суркіс.

Читайте такожДинамо першим в Україні випустить криптовалюту для фанатів: для чого це потрібно

Він акцентував увагу на тому, що в умовах коронавірусу "Шахтарю" немає сенсу літати з Києва до Харкова, "щоб зіграти на порожньому стадіоні".

Президент "Динамо" підкреслив, що не потрібно звинувачувати його в тому, що "Шахтар" грає на "Олімпійському":

"У таких речах - дурних, нерозумних - не треба нас звинувачувати, що я комусь щось... Я розумію, якби я пустив донецький "Шахтар" грати на нашому динамівському стадіоні, і грали б там і ми, і вони, - мене можна було б у цьому звинуватити. Але звинуватити в тому, що вони грають на державному стадіоні, підписали договір... Це смішно, просто смішно".

"Шахтар": переїзд до Києва

  • Свій останній матч на "Донбас Арені" "Шахтар" провів 2 травня 2014 року, обігравши "Іллічівець" (3:1) в 28-му турі УПЛ.
  • Після цього "гірники" покинули Донецьк, а свої домашні матчі проводили спершу на "Арені Львів" у Львові, а з лютого 2017 року - на стадіоні "Металіст" у Харкові. Базувалася команда при цьому в Києві - з 2014 року тренувальною базою "гірників" є олімпійський комплекс "Святошин".
  • З сезону 2020-2021 "Шахтар" проводить домашні матчі на "Олімпійському" в Києві. Контракт зі стадіоном підписано на три роки.