У Стамбула офіційно забрали право проведення фіналу Ліги чемпіонів: де пройде вирішальна гра турніру

Португалія готується прийняти футбольне свято другий рік поспіль.

Як ми повідомляли раніше, фінал Ліги чемпіонів між "Челсі" та "Манчестер Сіті", який відбудеться 29 травня, таки перенесли зі Стамбула в Порту.

Тепер УЄФА офіційно ухвалив це рішення.

Причина цього - складна епідеміологічна ситуація з коронавірусом в Туреччині.

Читайте такожЛіга чемпіонів: стало відомо, хто судитиме фінальний матч

Обидві англійські команди отримають по 6 тисяч квитків для реалізації серед своїх фанатів. Остаточна кількість глядачів буде пізніше узгоджена з португальським урядом.

Нагадаємо, що Олімпійський стадіон імені Ататюрка в Стамбулі повинен був бути господарем фіналу Ліги чемпіонів ще торік, але тоді світовий локдаун змусив перенести гру до столиці Португалії - Лісабону.

"Манчестер Сіті" - "Челсі": перед фіналом

  • Це третій фінал Ліги чемпіонів в історії для "Челсі". У 2008-му році "аристократи" поступилися в серії пенальті "Манчестер Юнайтед", а у 2012-му році здолали в серії пенальті "Баварію".
  • "Манчестер Сіті" пробився у фінал головного клубного турніру Європи вперше.
  • У плей-офф ЛЧ "Ман Сіті" пройшов "Боруссію" М, "Боруссію" Д і ПСЖ. "Челсі" вибив з боротьби "Атлетіко", "Порту" та "Реал".
  • У цьому сезоні "Сіті" і "Челсі" грали один проти одного вже три рази. В АПЛ команди обмінялися виїзними перемогами - в першому колі "Ман Сіті" виграв з рахунком 3:1, а в другому сильнішими були вже лондонці з рахунком 2:1. Також "Челсі" взяв гору над "городянами" у півфіналі Кубка Англії (1:0).