Встановлено точну причину смерті Марадони

Стали відомі результати розтину легенди футболу.

Стали відомі результати розтину, проведеного для встановлення причини смерті легендарного аргентинського футболіста Дієго Марадони.

Про це повідомляє infobae.com.

Причиною смерті стала "гостра серцева недостатність у пацієнта з дилатаційною кардіоміопатією, яка призвела до гострого набряку легенів і смерті".

Читайте такожПоліція застосувала зброю: у Буенос-Айресі відбулися масові заворушення під час прощання з Марадоною (фото, відео)

Член-фахівець аргентинського кардіологічного фонду Хуан Пабло Костабель пояснив, що "при дилатаційній кардіоміопатії серце збільшується і не може нормально скорочуватися".

"Набряк легенів - це форма гострої серцевої недостатності. У легенях накопичується кров, яка не може правильно перекачуватися серцем. Таким чином, легені не можуть працювати належним чином, а пацієнт відчуває гостру задишку. У такому випадку смерть не настає в лічені хвилини, як при серцевому нападі або аритмії, які можуть призвести до швидкої зупинки дихання", - також зазначив він.

За словами Костабеля, в такій ситуації пацієнт не може ігнорувати відчуття задишки, а отже "хронологія подій повинна говорити про пацієнта, який скаржиться на проблеми з диханням".

Смерть Дієго Марадони: головне