"Люди не до кінця поважають вірус": тренер Шахтаря висловився про закриття трибун на матч Ліги чемпіонів

Луїш Каштру вважає, що люди самі зробили мало для того, щоб повернутися на стадіони.

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру прокоментував те, що у зв'язку з рішенням МОЗ України "гірникам" доведеться проводити матч 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Боруссії" Менхенгладбах без уболівальників.

Про це Каштру сказав в ході передматчевої прес-конференції.

"Дивно, що я бачу повні автобуси в місті, дивно, що я бачу людей, які не носять маски, відвідують публічні місця, вони просто забиті. Дивно, що стадіони без уболівальників. Але люди насправді зробили дуже мало, щоб зараз з повною безпекою повернутися на стадіони", - сказав Каштру.

Португальський тренер заявив, що після спалаху COVID-19 у "Шахтарі" усвідомив, наскільки серйозним може бути цей вірус:

Читайте такожМОЗ змінило рішення: наступний матч Шахтаря в Лізі чемпіонів пройде без глядачів

"На жаль, люди ще не почали до кінця поважати цей вірус і пандемію, які з нами відбулися. Коли я дивлюся на своїх десятьох футболістів, які були інфіковані, у трьох були ускладнення з легенями, у одного проблеми з серцем - починаю замислюватися. Починаю дійсно розуміти, що відбувається в світі. Вірус поруч, він може наздогнати кожного, ніхто не знає, які у нього будуть наслідки. 

Хлопці 20 з гаком років - ніхто не думав, що таке може статися. Тоді я зрозумів справжню небезпеку, яка перед нами. Незважаючи на всі події в світі, люди, на жаль, досі не зрозуміли, наскільки це може бути страшно".

Каштру також підкреслив, що гравці "Шахтаря" не будуть почувати додатковий тиск через гру при порожніх трибунах:

"Ні, тиск буде звичайним, як завжди. Всі повинні розуміти, який рівень матчу належить. Я вже не раз говорив, що стадіон без уболівальників - це стадіон без душі, без серця. Серце не б'ється, Крижана атмосфера. Це неприємно, мало емоцій. Віддаю перевагу грати при заповнених стадіонах, коли вболівальники підтримують свої команди".

Шахтар - Боруссія М: перед матчем