"Хлопці терпіли": Шевченко похвалив гравців, попри поразку від Німеччини

Наставник збірної України радий поверненню глядачів на трибуни.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко підбив підсумок матчу третього туру групового етапу Ліги націй проти Німеччини (1:2).

Читайте такожДруга поспіль поразка в Лізі націй: збірна України з боєм поступилася Німеччині

Фахівець дав коментар в ефірі телеканалу "Футбол 1".

"Я залишився задоволений самовіддачею, планом на гру. Хлопці намагалися його виконати, терпіли. Було дуже важко. Німеччина - дуже пристойна команда з контролем м'яча, зі швидкими та сильними футболістами. Треба було боротися, працювати, підбирати та грати у футбол.

Що сказав гравцям у перерві? Терпіти, не відмовлятися від плану. Ми багато працювали без м'яча, переміщалися. Не треба було сідати в штрафній, треба було видавлювати суперника. Ми віддали володіння м'ячем, оскільки знаємо, що Німеччина зі швидкими гравцями робить пастки при пресингу. Відразу йде вертикальна передача і загострення 1 в 1. Ми програємо в цьому, треба було трохи змінити стратегію гри.

Але я залишився задоволений. Хоч ми і програли, але програли гідно. Приємно, що глядачі змогли побачити матч. Ми дуже скучили за всіма. З глядачами це інший футбол", - сказав Шевченко.

Тренер також підтримав воротаря Георгія Бущана, який допустив помилку при другому пропущеному голі:

"Я буду підтримувати Бущана, як і будь-якого молодого футболіста. Всі помиляються. Немає гравців, які не помиляються. Він виручав сьогодні, були моменти. Йому треба набратися впевненості. Це футбол, з усіма буває. Треба рухатися вперед".

Збірна України в Лізі націй: головне

  • Гра з Німеччиною проходила у Києві на НСК "Олімпійський" у присутності 17 тисяч глядачів.
  • У першому матчі Ліги націй 2020-2021 українська збірна з рахунком 2:1 виграла у команди Швейцарії, а потім була розгромлена Іспанією (0:4).
  • Після трьох турів Україна з 3 очками посідає у своїй групі третє місце. У паралельному матчі Іспанія перемогла Швейцарію з рахунком 1:0.
  • У цьому розіграші Ліги націй Україна дебютувала в Лізі А, куди пробилася за підсумками виступу в сезоні 2018-2019.
  • Свій наступний матч українці проведуть 13 жовтня вдома проти збірної Іспанії.