Україна - Німеччина / фото REUTERS

10 жовтня на НСК "Олімпійський" у Києві відбувся матч третього туру групового етапу Ліги націй між збірними України та Німеччини. Гру відвідали 17 тисяч глядачів.

Читайте такожУкраїна - Німеччина: онлайн матчу Ліги націй

Команда Андрія Шевченка поступилася з рахунком 1: 2.

Відео дня

Збірна Німеччини контролювала м'яч по ходу гри, а українські футболісти намагалися будувати контратаки через Малиновського, Ярмоленка і Яремчука, але дійти до воріт Нойєра практично не вдавалося.

На 20-й хвилині гості вийшли вперед, коли Рюдігер прострілив уздовж воріт, а Гінтер відправив його в сітку з-під Караваєва - 1:0. Воротар господарів Бущан пізніше зробив фантастичний сейв, парирувавши складний удар головою Гнабрі.

На старті другого тайму німцям вдалося подвоїти перевагу: Бущан упустив м'яч з рук після передачі з флангу точно на голову Горецкє - 2:0. Варто відзначити, що кіпер "Динамо" багаторазово реабілітувався за свою помилку - він регулярно рятував свої ворота, коли суперник був дуже близький до забитого м'яча.

Попри домінування гостей, збірна України змогла забити та відродити інтригу на 77-й хвилині. Яремчук прийняв передачу в штрафний суперника і прокинув собі м'яч, а захисник Зюле зробив невдалий підкат - арбітр призначив пенальті. Покарання ударом у лівий від себе кут реалізував Малиновський - 1:2.

Збірна України активізувалася і створила кілька потенційно небезпечних моментів, але не вистачало точності останнього пасу і в завершальній стадії. Збірна Німеччини за допомогою контролю м'яча змогла утримати переможний результат.

Україна - Німеччина - 1:2

Голи: Малиновський, 77 (з пенальті) - Гінтер, 20, Горецка, 49

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Миколенко, Соболь, Сидорчук (Макаренко, 84), Малиновський, Коваленко (Шапаренко, 76), Ярмоленко (Марлос, 69), Циганков (Зубков, 69), Яремчук

Німеччина: Нойєр, Гінтер, Зюле, Рюдігер, Клостерман (Джан, 90), Кімміх, Кроос, Халстенберг, Дракслер (Вернер, 80), Горецка, Гнабрі (Хаверц, 90+3)

Попередження: Малиновський - Кроос, Гінтер

фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS

Збірна України в Лізі Націй: головне

  • Через травми та коронавірус гру пропускав цілий ряд футболістів. Однією з головних втрат став той факт, що з "Шахтаря" через COVID-19 не прибули Андрій Пятов і Тарас Степаненко.
  • У першому матчі Ліги Націй 2020-2021 українська збірна з рахунком 2:1 виграла у команди Швейцарії, а потім була розгромлена Іспанією (0:4).
  • Після трьох турів Україна з 3 очками посідає у своїй групі третє місце. У паралельному матчі Іспанія перемогла Швейцарію з рахунком 1:0.
  • У цьому розіграші Ліги націй Україна дебютувала в Лізі А, куди пробилася за підсумками виступу в сезоні 2018-2019.
  • Свій наступний матч українці проведуть 13 жовтня вдома проти збірної Іспанії.
  • 7 жовтня підопічні Андрія Шевченка провели товариський матч проти збірної Франції, зазнавши найбільшої поразки у своїй історії.