Олімпійський чемпіон Самуельссон - про допінг у Росії: WADA ігнорує найбільший скандал в історії спорту

Себастьян Самуельссон вважає, що Росію потрібно негайно усунути від змагань.

Шведський біатлоніст, олімпійський чемпіон Себастьян Самуельссон прокоментував заяву голови комісії щодо відповідності WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства) Джонатана Тейлора. Той закликав не поспішати з відстороненням Росії від змагань через провал дедлайну з передачі даних московською антидопінговою лабораторією (РУСАДА). На думку Тейлора, двотижнева затримка пов'язана з врегулюванням всіх юридичних питань.

Читайте такожРосійські біатлоністи будуть допитані австрійською поліцією у справі допінгу

«Ваші слова йдуть врозріз з думкою спортсменів і настроєм громадськості. Вони мене вразили – не було жодної згадки про те, що боротьба з допінгом стоїть на принципах і ідеалах, там не було визнання факту, що WADA зіткнулася з найбільшим скандалом в історії спорту. Містер Тейлор, не варто помилятися, це не рядовий допінговий випадок. Це виключне шахрайство, підтримуване державою, яке залишиться в пам'яті на десятиліття. Люди запитають: чи діяло агентство, керуючись переконаннями і принципами, щоб врятувати спорт?

Логіка диктує, що ви повинні негайно відновити відсторонення Росії. Звертаючись до вас від імені всіх спортсменів я пропоную вашій комісії ще одну можливість піти по правильній дорозі, по тому шляху, який увійде в історію», – цитує Самуельссона журналіст ВВС Ден Роан.

Відзначимо, що комісія WADA під керівництвом Тейлора повинна була отримати дані московської лабораторії 31 грудня. Однак після цього дедлайн був продовжений, і розгляд питання про відповідність РУСАДА заплановано на 14-15 січня.