Президент ФВУ нахамив чемпіонці: у Мінспорту зробили дві заяви про скандал

Міністр Ігор Жданов підтримав Анну Соловей, але не може звільнити главу Федерації велоспорту України Олександра Башенка.

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов висловив слова підтримки українській велогонщиці Анні Соловей, якій публічно нахамив президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

На своїй сторінці у Facebook Жданов заявив, що міністерство - на стороні спортсменки.

Читайте також"Будеш смердіти - проженемо": голова Федерації велоспорту України публічно образив чемпіонку Європейських ігор

"Дзвонив чемпіонці Європейських ігор-2019 з велоспорту Анні Соловей. Привітав з перемогою і висловив їй особисто свою повну підтримку. Вважаю несправедливим, неприпустимим і хамським тон спілкування голови профільної федерації з нашою спортсменкою", - написав Жданов.

"Міністерство молоді і спорту на її боці. Ми завжди підставимо Анні плече і будемо відстоювати її права, як спортсменки і члена збірної команди України. Запевнив Анну Соловей, що вона може розраховувати на підтримку міністра спорту України", - додав чиновник.

У той же час в прес-службі Міністерства молоді та спорту заявили, що думають, що можна зробити в даній ситуації, так як Башенко не перебуває в підпорядкуванні організації.

"Пан Башенко не є ні працівником міністерства, ні керівником напряму, він є керівником громадської організації, яка ніяк не підпорядковується міністерству. Ми зараз розглядаємо, що можна з цим зробити", - сказали в міністерстві, передає hromadske.ua.

Як повідомляв УНІАН, на Європейських іграх-2019 Соловей виборола золоту медаль у гонці за очками.