У Росії похвалилися дозволом брати участь в Олімпіаді-2020

Олімпійський комітет Росії заявив, що МОК дозволив росіянам змагатися під своїм прапором.

Олімпійський комітет Росії (ОКР) заявив про те, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дозволив російським спортсменам виступати на Олімпіаді-2020 під своїм прапором.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті ОКР.

В ОКР заявили, що отримали "офіційне запрошення" від МОК.

Читайте такожУ Токіо відбулася акція протесту проти Олімпіади-2020 (фото)

"Олімпійський комітет Росії отримав можливість, на відміну від попередніх Ігор в Пхенчхані, сформувати повноцінну олімпійську команду Росії, яка виступить у столиці Японії під своїм прапором і без будь-яких обмежень або додаткових умов", - йдеться в повідомленні.

В ОКР також уточнили, що це стосується і російських легкоатлетів, незважаючи на те, що в червні Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) продовжила відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

Нагадаємо, через допінг в російському спорті на Олімпіаді-2018 в Пхенчхані російські спортсмени брали участь під нейтральним прапором і під назвою "Олімпійські атлети з Росії", а на Олімпіаду-2016 у зв'язку з відстороненням ВФЛА в Ріо була допущена лише одна російська легкоатлетка. Після Олімпіади-2018 ОКР був відновлений у правах.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що один з головних кураторів системи допінгу в Росії домігся скасування покарання в CAS.