Руне Андерсен / REUTERS

Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) прийняла рішення продовжити відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

Про це заявив голова робочої групи IAAF по відновленню ВФЛА Руне Андерсен, передає ТАСС.

"Ми рекомендували і рада погодилася, що ВФЛА не повинна бути відновлена", - сказав Андерсен.

Відео дня

Читайте такожWADA отримало більше двох тисяч допінг-проб з московської лабораторії

Він також зазначив, що питання відновлення ВФЛА в правах буде розглянуто після перевірки даних допінг-проб московської лабораторії.

Андерсен звернув увагу ще на два важливих моменти:

"Робоча група відзначила недавні твердження про те, що усунені тренери і лікар продовжують працювати з російськими спортсменами. Крім цього, робоча група повідомила про розслідування у справі про можливу причетність офіційних осіб ВФЛА до приховування допінгового порушення одним із спортсменів. Питання відновлення не може бути розглянуто до тих пір, поки ці розслідування не закінчаться".

Нагадаємо, російські легкоатлети були відсторонені після допінгового скандалу в 2015 році. У 2016 році їм дозволили виступати на міжнародних турнірах в нейтральному статусі, а також на підставі індивідуальних заявок.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що Росію можуть відсторонити від участі в Олімпіаді через фальсифікацію документів спортсмена, який пропустив три допінг-тести.