"Всі вони чисті?": в Швейцарії засумнівалися в чесності російських лижників

Авторитетне видання поставило під сумнів чесність перемог росіян на "Тур де Скі".

Швейцарське видання "Blick" опублікувало матеріал про перемоги російських лижників на "Тур де Скі".

Матеріал на сайті blick.ch вийшов з фото шести російських лижників, які лідирують в гонці, а також заголовком "Всі ці росіяни чисті?".

"Ті, хто стежить за "Тур де Скі", бачать червону стіну. Це викликає сумніви. Звичайно, питання виникають через минуле росіян. Після Олімпіади-2014 в Сочі була виявлена широкомасштабна державна допінгова система. Репутація російських спортсменів з тих пір затьмарена. Навіть зараз Росію не пускають на чемпіонати світу та Олімпіаду", - зазначив автор матеріалу Стефан Майєр.

Читайте такожЗлякалися допінг-офіцерів: російські біатлоністи масово знялися зі змагань

"Вони дуже сильні. Я ніколи не бачив такого домінування. Було б легко подумати, що вони не чисті. Звичайно, там відбувалося багато чого поганого", - наводяться в тексті слова олімпійського чемпіона, швейцарського лижника Даріо Колоньї.

Далі автор статті висуває гіпотезу, що домінування росіян може бути пов'язано з відсутністю збірної Норвегії на "Тур де Скі", з високою конкуренцією між трьома тренувальними групами, великою популярністю лижних гонок у Росії і успішним виступом на юніорських чемпіонатах світу.

"Але чи достатньо цих пояснень, щоб розвіяти всі сумніви? Навряд чи", - підбиває підсумки автор.

Читайте також: