В Азії за поїдання цього фрукта можна отримати штраф 100 доларів: про що попередили туристів

Дуріан заборонено їсти в громадських місцях у багатьох країнах Азії через неприємний запах.

Країни Азії серед іншого приваблюють туристів великою кількістю дешевих екзотичних фруктів, які на Заході зазвичай коштують в рази дорожче. Проте це задоволення може дорого обійтися іноземним гостям.

Так, користувач r/mildlyinteresting опублікував на платформі Reddit оголошення з готелю у В'єтнамі, в якому він зупинився під час відпустки, з попередженням про те, що за поїдання в номерах фрукта дуріан гості будуть оштрафовані на 100 доларів США.

Турист, ймовірно, сприйняв це як жарт або безглузду вимогу, проте інші користувачі поспішили пояснити, що це цілком звичайне явище не тільки у В'єтнамі, але і в багатьох інших країнах Азії. Річ у тім, що плоди дуріана мають жахливо неприємний запах, який до того ж практично неможливо вивітрити з приміщення – він буквально в'їдається в усе навколо. Тому в багатьох громадських місцях діють суворі правила щодо його споживання, причому як всередині приміщень, так і на деяких відкритих локаціях.

"Це поширене по всьому регіону вирощування дуріану, тому що запах зберігається протягом тривалого часу. Деякі також забороняють мангостин, тому що, якщо він потрапляє на килими і тканини, його практично неможливо видалити", – розповів користувач pkgumac.

"Я живу в Малайзії, де дуріан – бог серед фруктів. Запах прилипає до всього і не зникає, що б ви не робили. Я заборонив возити дуріан в своїй машині – його навіть в багажнику перевозити не можна", – поділився досвідом користувач sixfivezerofive.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам розповіли, які предмети в готельних номерах є найбруднішими.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.