Розповідаємо, як у будь-якій країні знаходити ресторани з найкращою їжею.
У багатьох людей найулюбленіша частина відпустки - це дегустація страв незнайомої їм кухні. Однак іноді складно зрозуміти, що ж замовити в новій країні, щоб не потрапити в туристичну пастку.
Недосвідчений мандрівник може зіткнутися з жахливим обслуговуванням, завищеними цінами і поганою якістю. Тому ми розібралися, які страви замовляти в ресторані і на що звернути увагу, щоб завжди насолоджуватися смачною їжею.
Раніше ми розповідали, скільки грошей потрібно мати під час перетину кордону в Німеччину та інші країни ЄС.
Експертка з круїзів на баржах класу люкс і кулінарії в European Waterways Меріанн Спаркс розповіла виданню Express, як визначити найсмачніші страви різних країн. За її словами, є простий і правильний спосіб визначити, що ресторан має успіх у місцевих жителів, а не розрахований на залучення туристів.
"Меню, написане на дошці, зазвичай означає, що кухня орієнтована на сезонні страви з місцевих продуктів. Ламіновані меню або меню, надруковані англійською мовою, часто розраховані на туристів", - підкреслила Спаркс.
Як вона пояснила, зазвичай місцеві жителі їдять там, де щоденні пропозиції пишуть від руки на спеціальних дошках. У такому місці вам, найімовірніше, подадуть свіжу їжу відмінної якості. Тож варто завітати в одне з таких місць і замовити саме те, що є там стравою дня.
Спаркс застерігає від відвідування ресторанів, у меню яких є фотографії страв. На автентичність ресторану вкаже простий, сільський інтер'єр і місцева винна карта.
"Туристам не потрібно меню, відзначене зірками Мішлен, щоб насолодитися справжньою кухнею. Найчастіше достатньо побачити дошку, щоб гарантувати свіжі, сезонні страви і справжній смак регіону", - запевняє експерт.
На її думку, щоб знайти справжні гастрономічні скарби району, потрібно просто розпитати місцевих жителів. Будьте ввічливими і тоді вам, найімовірніше, допоможуть із пошуком.
Спаркс рекомендує покинути популярні туристичні райони і шукати хороший ресторан подалі від місць, де зазвичай гуляють іноземці. На головних площах кафе і ресторани пропонують меню, пристосоване під туристів.
Замість цього зверніть увагу на місце, де багато місцевих жителів. Там ви зможете знайти більш якісну їжу за менші гроші.