Розпізнати справжнє італійське джелато дуже просто.
У багатьох туристів Італія асоціюється зі знаменитим замороженим десертом джелато, яке місцеві жителі їдять цілий рік.
Однак, як пише Daily Mail, нерідко туристи потрапляють на гачок нечесних торговців і виявляються обдуреними, отримавши "несправжнє морозиво" за завищеною ціною. Особливо часто таке трапляється в жвавих туристичних містечках на кшталт Риму або Венеції.
Кулінарні експерти з The Kitchn пояснюють, що класичне джелато "збивається набагато повільніше, внаслідок чого воно вбирає менше повітря і стає щільнішим за морозиво".
Тим часом, для туристів існує простіший спосіб розпізнати підроблене джелато – якщо колір морозива особливо яскравий, це, як правило, ознака того, що ви купуєте не справжнє джелато. Класичне джелато в Італії зазвичай бліде, оскільки виробники не використовують штучні харчові барвники в процесі приготування.
Туристи також можуть перевірити відгуки в Google або на Tripadvisor, щоб знайти джелатерію з високими рейтингами.
Як повідомляв УНІАН, раніше досвідчені мандрівники розповіли, як розпізнати ресторани-пастки для туристів в Італії, які, найчастіше, пропонують посередню їжу за завищеними цінами.
Також відпочивальників у туристичних італійських містах закликали бути уважними і не потрапляти на гачок "шахраїв із трояндами та браслетами дружби".
Тим часом, експерт з Італії Дженна ДеЛаурентіс розповіла про п'ять головних помилок туристів, які вперше відвідують цю приголомшливу країну.
Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.