В Одесі урочисто запалили головну ялинку міста (фото, відео)

На Думській площі урочисто запалили головну ялинку міста і трьох свиней.

© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН
© фото УНІАН

Головну новорічну ялинку Одеси запалили на Думській площі, біля будівлі мерії.

Як передає «Думська», цьому передувала невелика вистава - діди морози зі всіх кінців світу привітали глядачів з Днем Святого Миколая.

Традиційно ілюмінацію на міській ялинці включив вийшов до народу мер. Після цього всім присутнім роздали солодкі подарунки.

Тут же, на площі, розташувалося новорічне містечко. До світлодіодних мавп, оленів і ангелів цього разу додалися троє поросят, що символізують прийдешній рік.

Читайте такожУ центрі Житомира урочисто відкрили головну ялинку та різдвяний ярмарок (фоторепортаж)

Нагадаємо, головна ялинка Одеси — молодша сестра знаменитої київської Йолки, що стала одним із символів Революції гідності. Вона шостий рік радує одеситів і гостей міста.

Київську та одеську конструкції створили фахівці чорноморської компанії «Люм'єр».

Висота одеської — 20 метрів, діаметр підстави — 9 м. Вона складається з металевого каркаса і штучної хвої італійського виробництва. Ялинку прикрасять гірлянди і дюролайт (прозорий шнур зі світлодіодами), загальна протяжність яких перевищує 4 км. Світлодіодів — 100 тисяч штук. Вони світяться трьома кольорами: зеленим, синім і золотистим.

Цього року головну ялинку доповнили новими прикрасами. Навколо неї по спіралі закружляла метелиця з десяти тисяч світлодіодів, за якою у великий червоний мішок скочуються величезні подарунки і ялинкові кулі.