У Житомирі ввечері 19 грудня на майдані Корольова урочисто запалили головну ялинку міста.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, традиційно святкове дерево встановили на площі перед облдержадміністрацією.

Таким чином 19 грудня у Житомирі розпочали святкування новорічних свят.

За словами організаторів свята, цього року для ялинки підготували на замовлення спеціальну ілюмінацію, щоб вона була дуже стриманою, красивою і водночас класичною. Світло на ялинці - різних кольорів.

Уся пішохідна вулиця Михайлівська прикрашена ілюмінацією, на ярмарку на майдані Корольова - понад 40  будиночків з сувенірами, новорічними прикрасами та солодощами.  Ярмарок з вуличною їжею розташується в районі Старого Бульвару. На Михайлівській пройде Фестиваль різдвяної панчохи, працюватиме величезна кількість фотозон та пройдуть інші святкові заходи.

У рамках відкриття головної ялинки сьогодні заплановані виступи мистецьких колективів міста, естрадно-духового оркестру «Сурми Полісся», а також житомирських вокалістів. До того ж, організатори свята обіцяють, що програму продовжить перша зимова вечірка з гуртом «Mad Heads».

До свята 19 грудня, у День Святого Миколая, житомирські підприємці, комунальники, працівники  навчальних закладів,  медики прикрасили невеличкі ялини на вулиці Михайлівській. 

Читайте такожУ Чернігові відкрили головну ялинку та "Казкове містечко" (фоторепортаж)

Для цього житомиряни обирали іграшки на  свій смак та створювали ялинки власного дизайну. Майстрині спеціально випікали новорічні прикраси у формі печива та булочок. Виглядають ці прикраси, ніби їстівні, але насправді зроблені так, щоб витримали і сніг, і дощ. Тож лісові красуні прикрашені у різних стилях: цукерками, авторськими іграшками, бантами, ковбасою, м’якими іграшками, кулями, серпантином та логотипами. Крім цього, сьогодні Святий Миколай на урочисто прикрашеному  автомобілі їздить по місту, вітаючи житомирян з новорічними святами.

Разом з ним  віршами та новорічними піснями житомирян вітають янголи та казкові герої. Таке «дійство на колесах» вподобали і дорослі, й малюки.

Для того, щоб якомога більше житомирян відчули атмосферу свята, у  популярних серед житомирян місцях міста заплановані творчі зупинки.

Вітальна акція стартувала біля Дому української культури. За кілька годин експрес-листівка на чолі зі Святим Миколаєм побувала у різних мікрорайонах Житомира  на Корбутівці,  на Мальованці, на вулиці Малікова, на  Богунії  та  Крошні, на  Київській, на Польовій площі,  на майдані Соборному та, нарешті, на  майдані Корольова.