Українська мережа DREAM Hostels відкрила новий хостел в Празі

Одночасно в хостелі почало працювати кафе Mates, де гості можуть замовити сніданок, обід та вечерю.

Українська мережа DREAM Hostels відкрила новий хостел з садом на задньому дворі у центрі Праги.

Як зазначають у прес-службі мережі, цього разу вони сконцентрували увагу на філософії компанії та показали, що таке «slow travel» у всьому, починаючи від дизайну інтер'єру і закінчуючи авторськими екскурсіями по нетипових локаціях міста.

Читайте такожГотельне питання: як вдало підібрати житло і не зіпсувати подорож

«Slow travel - це відпочинок без метушні, без сліпого наслідування трендам і страху пропустити усі інстаграмні місця. Ми хочемо, щоб гості відпочивали протягом подорожі, а не просили ще вихідних по поверненню додому. Для цього ми побудували наш хостел в центрі Праги, тепер всі історичні місця знаходяться поруч. Даємо спеціальний гід по улюбленим кафе, фестивалям і локаціях місцевих жителів та створили зони для спілкування гостей, щоб завести нових друзів стало ще простіше», - пояснив співвласник мережі DREAM Hostels Євген Лавренюк.

Хостел побудований в шестиповерховому будинку дев'ятнадцятого століття в історичному центрі міста, поруч з Вацлавською площею. У приміщенні сучасний дизайн, який розробила чеська компанія Tinquer. Tereza Barnard, головний дизайнер проекту, створила унікальний інтер'єр в стилі еко. Вона використовувала багато натуральних матеріалів таких як дерево, камінь і метал. Також в приміщенні буде багато живих рослин та меблі ручної роботи.

Простір спроектували так, щоб мандрівники мали більше місць для спілкування, тому на першому поверсі розташований коворкінг, облаштований м'якими диванами та дизайнерськими кріслами. У хостелі 40% - це приватні номери для сімей або маленьких компаній до 4 осіб. Особливістю загальних номерів (дормів) стали ліжка «dream bed», які мають шторку, світильник, розетку і локер для зберігання особистих речей.

«Нашою головною метою було створити хостел для бюджетних подорожей, який за якістю і комфортом не поступається готелям, але при цьому зберігає дружню атмосферу хостела», - коментує Лавренюк.

Одночасно з хостелом почало працювати кафе Mates. Тут гості можуть придбати сніданок у форматі шведського столу, а також пообідати чи повечеряти. Кафе вже працює кожен день з 8:00 до 22:00 і пропонує замовити сніданок за 135 крон (близько 160 гривень).

Пізніше команда DREAM Hostels планує відкрити сад на задньому дворі, де буде зона для барбекю і занять йогою.

Звідси мандрівники можуть відправитися досліджувати старе і нове місто, музеї, вуличне мистецтво або просто зануритися прямо в нічне життя Праги.

DREAM Hostеls - мережа хостелів в Східній і Центральній Європі, заснована в Києві у 2011 році. Сьогодні DREAM Hostels є у Варшаві, Братиславі, Празі, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Запоріжжі та Рахові. У хостелах працює бонусна програма лояльності - мандрівники можуть отримати знижку до 10% на проживання, якщо повторно зупиняються в одному з хостелів мережі. Також до мережі входять мережа кафе Druzi, сайт подобової оренди житла doba.ua та проект Urban Space 500.