Forbes: Годі недооцінювати туристичну привабливість Києва

Американське видання називає українську столицю недооціненим «діамантом» Східної Європи.

Якщо говорити дуже відверто, Київ ніколи не здавався привабливим туристичним напрямком для жителів Заходу. На тлі останніх революцій, нинішньої війни з Росією і холодної погоди, яка буває в Україні, подорож в українську столицю здавалася не більш привабливою, ніж все з вище переліченого. Однак, це помилка. І не потрібно проводити серйозне дослідження чи говорити з кимось, щоб швидко це з’ясувати.

Про це на сторінках Forbes пише журналіст Бріана Вілсон, додаючи, що в Києві відбувається дуже багато «крутих речей». І це робить його привабливим. Від таємних нічних клубів і коктейлів світового класу до соціальних проектів, які просувають прогресивні ініціативи, і неймовірних районів, де можна поселитися, погуляти – у Києві безліч речей, які можна тільки собі уявити.

Читайте такожМурашки по шкірі: топ-5 занедбаних місць України, від яких захоплює дух (відео)

Автор пропонує розглянути перелік речей, які роблять Київ «найкрутішою столицею Східної Європи», яку варто припинити недооцінювати. По-перше, коктейльна карта України варта міжнародного визнання. Чудово збалансовані й змішані коктейлі витісняють просте розпивання горілки. Хоча, якщо хтось саме це і шукає, то обов’язково знайде в Києві. За словами автора, українці вимагають різноманіття у сфері барів у ресторанів. Вілсон перелічує кілька київських закладів, які, на її думку, варто відвідати.

«Плітки говорять, що існує навіть таємний «бар для барменів» (про це мені розповів бармен з іншого міста), який відкривається о другій ночі й відвідати який можуть лише ті, хто працює в Києві. Я не можу ні підтвердити, ні спростувати плітки. Але мені подобається ідея і таємниця, якою вона огорнута», - пише автор.

По-друге, в Києві дуже багато «класних» мистецьких і соціальних проектів. Приміром, Urban Space 500 – це ресторан, заснований 500 прихильниками, чия виторг іде на фінансування соціальних проектів і стартапів, націлених на розвиток міста. На думку журналіста Forbes, це дає можливість киянам можливість просувати й фінансувати ініціативи, які допоможуть розбудовувати місто в часи, коли така підтримка найбільше потрібна Києву. Naked Room Gallery просуває місцевих художників, дає їм можливість висловитися і показати свої роботи. В галереї вдень працює кав’ярня, а вночі – винний бар. І це, на думку автора, чудове поєднання, яке допомагає заглибитися в місцеве мистецтво.

Читайте також"Країна козацтва": сербських туристів заманюють в Україну красою Запорізької Січі (фото)

Київський Поділ автор називає «найсучаснішим районом» і порівнює його з Брукліном у Нью-Йорку. Він розташований подалі від тривожного Хрещатика, коли більшість туристів стікаються. На Подолі у підніжжі Андріївської церкви «так багато чудових місць з добре одягненим прекрасним натовпом».

«Насправді, це те місце, де хочеться бути в місці», - пише журналіст.

На Подолі повно різноманітних барів, кафе і крамниць.

А за 259 доларів в Києві можна «сісти за кермо танка». А ще відвідати Чорнобиль. Це, на думку автора, дозволить подивитися з певної перспективи на минуле України. З роками про Чорнобильську трагедію почали все більше забувати. Хоча канал HBO готує міні-серіал під назвою «Чорнобиль», який, швидше за все, допоможе розворушити пам’ять. Але з кінематографічною драмою чи без неї, правда лишається. Вибух на ЧАЕС стався і його наслідки відчутні до сьогодні. З наближенням 33-ї річниці трагедії, яку в Україні будуть відзначати 26 квітня, туристичні поїздки з Чорнобильську зону допоможуть відчути цю частину української історії. Автор попереджає, що для поїздки потрібно взяти паспорт, одягти штани, сорочку з довгим рукавом і закрите взуття.

Читайте такожCNN: Чорнобиль і радар «Дуга» манять американців через нову напругу між Заходом і Росією

«Вас не зможуть не схвилювати покинуті школи, занедбані житлові будинки й вигляд залишкових ефектів від вибуху на реакторі», - йдеться в статті.

Але навіть окрім Чорнобиля, автор радить виділити час і дізнатися про Голодомор, окупацію Криму і нещодавню революцію на Майдані.

«Тому що без розуміння цих подій, які вплинули на історію міста і його нинішній стан, ви не принесете собі чи українському народу користі своєю поїздкою. Приїхати в країну, пити коктейлі, підтримувати місцевих художників і бізнес – все це добре. Але потрібно також поставити все це в контекст, щоб зрозуміти той вплив, який туризм має на підтримку цієї історично економічно пригніченої країни», - пише Вілсон.