Екстремальний туризм давно став неймовірно популярним серед мандрівників. Якщо ти відчайдушний і любиш пригоди, тобі напевно буде цікаво побачити замок, де гуляє привид, знахідку воєнної архітектури та одну з найкрасивіших печер Європи.

Підгорецький замок

Читайте такожБезкоштовний проїзд і знижки в музеї: у Баку представили туристичну картку

Замок знаходиться недалеко від Львова і був побудований в XVII столітті як рекреаційний палац. У замку є свій секрет - кожен, хто проводив тут ніч, починаючи з XVIII століття, бачив привида. За легендою, замком "гуляє" примара молодої дружини Вацлава Жевуського Марії. Через ревнощі він власноруч вбив юну кохану, а її тіло замурував у стінах палацу.

Тараканівський форт

Тараканівський форт або Нова Дубенська фортеця – одне з найцікавіших місць Рівненської області. Колись форт був знахідкою воєнної архітектури, а сьогодні – це тільки руїни. Щороку сюди приїжджають мандрівники з усієї. України, щоб відчути містичну атмосферу.

Одеські катакомби

Це величезний, безсистемний і заплутаний лабіринт, карти якого не існує й досі. Сумарна довжина одеських катакомб оцінюється понад 3000 кілометрів підземних ходів. Колись у катакомбах ховалися контрабандисти, велися бої та вирощувалися гриби.

Печера Атлантида

Атлантида - одна з найкрасивіших печер Європи, розташована недалеко від Кам'янця-Подільського. В печері можна побачити сталактити і сталагміти абсолютно різних кольорів і форм. При освітленні вони грають усіма барвами і створюють казкове враження.

Зелений театр

Це величезна споруда з підземними ходами і тунелями в горі. Якщо вірити чуткам, зелений театр - це центр підземних комунікацій ще з часів заснування Києва. Також розповідають, що тут любив гуляти Булгаков.