МАУ змінила структуру тарифів економічного класу

Авіакомпанія почала використовувати три нових підтарифи: Economy Light, Economy Standard і Economy Premium.

МАУ змінила структуру тарифів економічного класу на внутрішніх і міжнародних рейсах.

Авіакомпанія почала використовувати три нових підтарифи: Economy Light, Economy Standard і Economy Premium. Їх правила відрізняються в залежності від того, чи є рейс середньомагістральним або далекомагістральним, передає avianews.com.

Economy Light на внутрішніх рейсах і середньомагістральних міжнародних рейсах об'єднав особливості безбагажних тарифів «low cost», «ручна поклажа». Квитки, куплені з цього підкласу, дозволяють перевозити лише одне місце ручної поклажі вагою до 7 кг, не підлягають обміну або поверненню. Раніше тариф «тільки ручна поклажа» дозволяв змінювати дату вильоту після оплати штрафу.

Economy Standard на рейсах середньої дальності включає перевезення двох місць ручної поклажі вагою до 7 кг і 5 кг відповідно, однієї валізи в багаж вагою до 23 кг, можливість повернення або обміну квитка зі штрафом.

Читайте такожМАУ почне літати з Києва до Ніцци

Economy Premium на внутрішніх і міжнародних середньомагістральних маршрутах передбачає можливість обміну або повернення квитка без штрафів, провезення двох місць ручної поклажі, як в тарифі Economy Standard, двох валіз вагою до 23 кг кожна як багаж, харчування, безкоштовний вибір місця, безкоштовний друк посадкового талона в аеропорту і реєстрацію на окремій стійці, а також пріоритетну посадку в літак.

На далекомагістральних міжнародних рейсах усі тарифи економ-класу включають харчування й перевезення багажу. Основні відмінності полягають в умовах обміну, повернення і норми провозу багажу. Тариф Economy Premium також передбачає розміщення в окремому салоні.

Нова лінійка тарифів економічного класу МАУ для внутрішніх і міжнародних середньомагістральних рейсів схожа на структуру тарифів авіакомпаній Lufthansa Group для європейських маршрутів, введену в 2015 році. Пізніше подібну структуру впровадили багато великих європейських авіакомпаній, включаючи Air France, KLM, Alitalia, British Airways, LOT, Aegean Airlines.

Раніше УНІАН повідомляв, що МАУ вводить плату за зміну місця в салоні літака під час онлайн-реєстрації на всіх своїх рейсах з 26 березня.