Мільйон тюльпанів та атракціони: під Києвом відкриють унікальний дендропарк

У сучасному дендропарку висадять близько 10 мільйонів рослин - дерева, кущі, газони та квіти.

Новий сучасний дендропарк під назвою "Добропарк" відкриється у квітні 2020 року в Макарівському районі під Києвом. 

Про це розповів сайту "Сьогодні" Ігор Добруцький, президент громадської організації Folk Ukraine, яка організовувала новорічні свята на Софійській і Контрактовій площах.

Читайте такожКиївські музеї оприлюднили розклад днів відкритих дверей у лютому

Загальна площа парку дорівнює 400 футбольним полям. Там уже висадили близько 44 тисяч дерев і кущів (рослинам по 10-15 років), облаштована система поливу завдовжки в 38 кілометрів, висаджено 13 гектарів газонів. Над створенням місця для відпочинку працювали півтора року. Більша частина часу пішла на облаштування рельєфу і струмків.

За словами Добруцького, першу чергу парку відкриють вже 24 квітня цього року. Тут висадять поле тюльпанів, їх буде понад мільйон різного забарвлення. Також у парку з'явиться лавандова, гортензієва і самшитова долини, а також "долина Любові" з романтичними арт-інсталяціями та квітковими композиціями у вигляді величезних сердець.

У планах створити тут цілу долину трав і долину з квітучих дерев. На ній передбачається висадити 15 видів дерев, які цвітуть навесні: бузок, магнолія, сакура, декоративні яблуні, груші, сливи.

"Всього в парку ми плануємо висадити близько 10 мільйонів рослин. Це буде сучасний дендропарк з деревами, кущами, газонами та квітами. Його повне облаштування займе від 3 до 5 років. Тут з'являться парк динозаврів з макетами унікальних тварин, парк атракціонів. Плануємо відкрити майданчик для проведення фестивалів, на якій зможуть розташуватися понад 100 тисяч відвідувачів. Поруч буде кемпінг і наметове містечка, куди зможуть приїхати на відпочинок кияни і залишитися тут на 2-3 дні", – додав Добруцький.

На території парку є 16 невеликих озер, половину з яких впорядкують для купання. По всій території розіб’ють велосипедні доріжки, діятиме зона фуд-кортів. Саме в цьому парку розміщуватимуть великодні інсталяції у вигляді розмальованих величезних яєць і великодніх зайців, які раніше виставлялися на Софійській площі в рамках фестивалю писанок.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.