З медичною довідкою: Австрія вводить нові правила в'їзду в країну через коронавірус

Зміни стосуються іноземних громадян, які відвідували за 14 днів до приїзду до Австрії визначені місцевим МЗС небезпечні у плані коронавіруса країни.

Починаючи з 11 березня 2020 року, Австрія буде запитувати у окремих категорій громадян, що в'їжджають в країну, медичні довідки, які підтверджують відсутність у них коронавіруса.

Як наголошується на сайті Федерального міністерства Європи, інтеграції та іноземних справ Австрії (BMEIA), мова йде про громадян третіх країн, які за останні 14 днів до початку поїздки знаходилися в одному з районів, зазначених на сайті BMEIA як нерекомендовані до відвідування через спалах коронавіруса. На даний момент до їх переліку включені Італія, Іран і Південна Корея, а також окремі регіони Китаю. Але враховуючи той факт, що вірус продовжує поширюватися світом, їх число може змінюватися.

Читайте такожАвіакомпанії скасовують міжнародні рейсі через коронавірус

Такі громадяни зобов'язані при в'їзді в Австрію мати при собі медичну довідку про стан свого здоров'я, що містить негативні результати молекулярно-біологічного тесту на SARS-CoV-2. Тому мандрівникам рекомендується перед поїздкою перевірити, чи потрібно при в'їзді пред'являти таку довідку про здоров'я. Така довідка повинна бути видана сертифікованим лікарем, не раніше, ніж за 4 дні до поїздки. Довідка повинна бути оформлена німецькою або англійською мовою. У разі відсутності такої довідки, іноземним громадянам можуть відмовити у в'їзді в Австрію.

Крім того, за розпорядженням Міністерства охорони здоров'я Австрії, з 6 березня всі приїжджаючі та транзитні пасажири зобов'язані пройти медичний огляд щодо наявності підозр на захворювання COVID-19. Ця перевірка складається з запису пересувань під час подорожі та будь-яких контактів з хворим COVID-19, а також вимірювання температури.

Зазначимо також, що раніше сьогодні федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив, що через коронавірус Австрія закрила в'їзд в країну для громадян Італії. Тепер потрапити з Італії до Австрії можна буде лише за наявності довідки про відсутність коронавіруса. При цьому громадян Австрії, що перебувають в Італії, австрійська влада має намір у терміновому порядку евакуювати і по прибуттю додому відправити їх на обов'язковий 14-денний домашній карантин.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, раніше сьогодні МЗС України порадив українцям утриматися від поїздок в Італію через спалах коронавіруса.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.