В МЗС презентували інтерактивну онлайн-карту подорожей світом на час пандемії

Карта демонструє інформацію про режим в'їзду для громадян України у кожну країну світу і про режим транзитного проїзду через них.

В Міністерстві закордонних справ України презентували інтерактивну онлайн-карту подорожей світом для українців на час поширення пандемії коронавірусної інфекції COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, презентацію карти під час онлайн-брифінгу провів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте такожЧорногорія дозволила в'їзд українцям, але назвала умови

"Я хочу вам сказати, навіть якщо ви запланували подорож світом, купили усі квитки і знаєте як ви дістанетеся з країни "А" в країну "Б", будь-ласка, під час подорожей дотримуйтесь максимальних заходів вашої індивідуальної безпеки, тому що коронавірус продовжує вирувати в усьому світі, у різних країнах по-різному, але він є, і дуже важливо, щоб ви не захворіли, залишалися здоровими, і щоб ваша подорож пройшла для вас безпечно", - сказав Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що створення інтерактивної онлайн-карти вже давно назріло, оскільки щодня виникають запитання щодо того, куди можна поїхати у подорож, яким чином це зробити, чи можна вирушити на автомобілі, чи можна вирушити у подорож транзитом через ще одну країну.

"Я переконаний, що ці питання турбують багатьох, і ми вирішили знайти системне рішення для цього - створити інтерактивну карту", - зазначив він.

Карта була розроблена завдяки підтримці посольства Великої Британії в Україні та Програми розвитку ООН.

Для ознайомлення з картою треба зайти на офіційний сайт "Поради подорожуючим від консульської служби".

Інтерактивна карта має функції "режим в'їзду для громадян України" і "режим транзитного проїзду".

Зокрема, у функції "режим в'їзду для громадян України" зеленими кольорами зображені країни, куди в'їзд дозволений усім; жовтим кольором - в ці країни в'їзд дозволений з посвідками на проживання; а помаранчевим кольором - країни, куди в'їзд заборонений.

Читайте такожОпера Барселони після карантину відкривається концертом для рослин (відео)

Крім того, у функції "режим транзитного проїзду" зеленим кольором зображені країни, куди транзит дозволений без обмежень, жовтим - транзит можливий за певних умов, і бордовий - транзит заборонений.

Інформація на інтерактивній карті регулярно оновлюватиметься посольствами України у світі, аби громадяни мали доступ до найсвіжіших даних.

"Ця карта по суті є цифровою відповіддю на коронавірусний виклик. Ми будемо підтримувати її до тих пір, поки діятимуть у світі обмеження, пов'язані з пандемією, будемо оновлювати. І кожен, хто планує подорож, може зайти і ознайомитися з відповідною інформацією", - додав Кулеба.

Також при ознайомленні з картою українцям буде запропоновано зареєструватися у системі "ДРУГ" на той, випадок, що якщо за кордоном станеться форс-мажорна ситуація, тоді українським дипломатам буде легше надати допомогу.