Названо топ-5 країн світу, де туристи найбільше ризикують стати жертвами шахраїв

Очолила рейтинг Бразилія, на четвертому місці опинилася Росія.

Туристичні експерти назвали п'ять країн світу, де туристи найбільше ризикують стати жертвами шахрай.

Про це пише видання Travel off Path з посиланням на результати дослідження, проведеного платформою онлайн-торгівлі InvestinGoal.

Очолила рейтинг Бразилія, де в 2021 році від дій шахраїв постраждали 125,4 мільйони осіб. Експерти відзначають, що в минулому році на 1 тисячу осіб в Бразилії припадало 590 випадків шахрайства. Обдурити туристів в Бразилії можуть на чому завгодно. Крім того, в цій країні спостерігається досить високий рівень крадіжок і вуличного насильства.

Друге місце в рейтингу посіла Індія, де в 2021 році було зафіксовано 120 мільйонів випадків шахрайства. Це не набагато менше, ніж в Бразилії, проте враховуючи, що в Індії проживає в рази більше людей, в результаті там на 1 тисячу людей припадає лише 87 випадків шахрайства. Тут найпопулярнішими схемами шахрайства вважаються продаж неіснуючих або невідповідних ціні послуг в мережі Інтернет, завищені ціни на таксі та підміну готелю.

Третє місце займає Мексика, де в 2021 році шахраї обдурили 5,5 мільйонів людей, причому це число зросло більш ніж на 200% за останні три роки. На 1 тисячу осіб тут припадає 42,7 випадки шахрайства. Одним з найпопулярніших видів обману тут є діяльність турагентств-привидів, що продають підроблені путівки.

На четвертому місці в рейтингу опинилася Росія, за 2021 рік тут від дій шахраїв постраждали 5,3 мільйона осіб. На 1 тисячу людей тут припадає 37 випадків шахрайства, причому найчастіше страждають американці. Найпопулярнішими схемами обману в Росії вважаються інтернет-знайомства, підставні поліцейські та неліцензовані туроператори, що стягують грабіжницькі збори.

Замикає п'ятірку небезпечних через шахраїв країн Туреччина, де у 2021 році зафіксували 1,9 мільйона випадків шахрайства, або ж 23 на 1 тисячу осіб. Правда, в даному випадку цифра враховує виключно випадки обману онлайн. Особливо популярною схемою шахрайства в Туреччині вважається клонування кредитних карт і крадіжка даних, тому туристам рекомендують купувати послуги тільки на перевірених официльных сайтах. Крім цього, в Туреччині популярні такі види шахрайства, як доброзичливі власники магазинів, що люб'язно пропонують "безкоштовні" зразки, за які ви пізніше змушені платити цілий статок, і таксисти, що працюють за завищеними тарифами.

Укладачі рейтингу відзначають, що туристи ризикують бути обдуреними в будь-якій країні світу, але саме ці п'ять напрямків є найнебезпечнішими.

Як повідомляв УНІАН, раніше аналітики назвали топ-10 місць для відпочинку в Європі, де туристів можуть обікрасти.