У список світової спадщини ЮНЕСКО внесли ще чотири об’єкти

Процес внесення об’єктів до списку світової спадщини ЮНЕСКО планують продовжити до 28 липня.

Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО вніс ще чотири об’єкти до свого списку світової спадщини.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ЮНЕСКО.

Зокрема, до списку включено:

Цюаньчжоу – світовий центр торгівлі в Китаї епохи династій Сун-Юань.

Об'єкт Цюаньчжоу ілюструє динаміку міста як морського центру торгівлі в періоди Сун і Юань (X-XIV ст. нашої ери). Цюаньчжоу процвітав в досить значний період для морської торгівлі в Азії.

Храм Каката - Рудрешвара (Рамаппа), штат Телангана (Індія).

Рудрешвара, широко відомий як храм Рамаппа, розташований в селі Палампет приблизно в 200 км на північний схід від Хайдарабаду. Він є головним храмом Шиви в обгородженому стінами комплексі, побудованому в період Каката (1123-1323 роки) при правителях Рудрадеві і Речарлі Рудрі.

Транс-іранська залізниця (Іран).

Транс-іранська залізниця з'єднує Каспійське море на північному сході з Перською затокою на південному заході, перетинаючи два гірських хребти, а також річки, нагір'я, ліси і рівнини і чотири різні кліматичні зони. Залізниця протяжністю 1394 км була спроектована і побудована при співпраці уряду Ірану і 43 будівельних підрядників з різних країн. Транс-іранська залізниця відрізняється своїми масштабом і інженерними роботами.

Ландшафт мистецтв і наук Paseo del Prado і Buen Retiro (Іспанія).

Розташований в центрі Мадрида культурний ландшафт площею 200 га сформувався з моменту створення в XVI ст.  Об'єкт втілює нову ідею міського простору і розвитку в період освіченого абсолютизму XVIII ст.

В повідомленні зазначається, що процес внесення об’єктів до списку світової спадщини ЮНЕСКО планують продовжити до 28 липня.

Вас також можуть зацікавити новини