"Укрзалізниця" запустить 30 поїздів у літній сезон: список маршрутів

Зокрема, "Укрзалізниця" планує запустити прямий нічний потяг з Києва до Бердянська, зі Львова – до Новоолексіївки та Бердянська, з Харкова - до Одеси.

"Укрзалізниця" в літній сезон готова запустити не менше 30 поїздів у популярних напрямках.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожКабмін погодив звільнення голови правління "Укрзалізниці"

Як зазначив в.о. члена правління "Укрзалізниці", директор філії "Пасажирська компанія" Олександр Перцовський, компанія очікує збільшення кількості внутрішніх туристів, попри карантин.

"Намагаємося зробити максимально зручні маршрути, щоб пасажири з різних регіонів України без пересадок могли дістатися до курортних місць. Наприклад, в Азовському напрямку курсуватимуть зручний нічний поїзд Київ - Бердянськ, а зі Львова поїздом можна буде дістатися до Новоолексіївки та Бердянська, з Лисичанська, Харкова - до Одеси", – цитує прес-служба Перцовського.

Також "Укрзалізниця" працює над створенням зручних маршрутів між містами-мільйонниками, зокрема, прямого сполучення між Харковом і Дніпром, Кривим Рогом і Одесою.

"Великі промислові та культурні центри врешті – решт отримають зручне залізничне сполучення, що стане в нагоді як бізнесу, так і туристам", - зазначив Перцовський.

У компанії відзначили, що зараз йде активна робота з підготовки рухомого складу, інфраструктури, організаційних заходів для забезпечення українців у залізничних перевезеннях влітку.

Що цьому передувало

"Укрзалізниця" планує у 2021 році збільшувати тариф на пасажирські перевезення на 2% щомісяця, починаючи з березня.