Вакциновані українці зможуть відвідувати заморські території Франції

Українці, повністю вакциновані від коронавірусу схваленими ЕС препаратами, зможуть без віз відвідувати заморські території Франції за допомогою біометричних паспортів.

Вакциновані українці зможуть відвідувати заморські території Франції.

Про це повідомляє посольство Франції в Україні у мікроблозі Twitter.

"Відмінна новина: українцям з біометричним паспортом і повним графіком вакцинації більше не потрібна віза для поїздки на французькі заморські території. Цей захід підтверджує динамізм наших туристичних обмінів", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, до заморських територій Франції відносяться Гваделупа, Мартиніка, Французька Гвіана, Реюньйон, Майотта, а також заморські спільноти, які розташовуються на островах у світовому океані, серед яких Французька Полінезія, Сен-Мартен та інші.

Читайте такожПотрапити до України буде складніше: коли зміняться правила в'їзду

Як повідомляв УНІАН, у липні Франція офіційно відкрила кордони для українських громадян у період пандемії коронавірусної інфекції. Зокрема, немає обмежень для в’їзду у Францію, якщо громадянин України вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів і дозволених для використання на території Франції. Це вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield та Jansen/Johnson & Johnson. При цьому вакцинація вважається повною, якщо минуло 28 днів з часу вакцинації вакциною Janssen і 7 днів з часу другої дози у разі вакцинації іншими вакцинами – Pfizer, Moderna, AstraZeeca/Vaxzevria/Covishield. А ось найбільш поширений в Україні CoronaVac від Sinovac французи, на жаль, поки не визнають.

Невакцинованих українських туристів до Франції теж впускають – необхідно надати один з двох документів:

  • негативні результати ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в'їзду;
  • тест на антитіла, зроблений не раніше, ніж за 24 години до в'їзду.