Коронавірус завадив сімейній парі з Кенії завершити навколосвітню подорож на байках (фоторепортаж)

Подружжя запевняє: коли світ знову відкриється, вони сподіваються відновити свою подорож, щоб надихнути своїм прикладом інших на африканському континенті, жителі якого досі не вірять, що їм під силу вільно подорожувати.

Сімейна пара Дос і Вамуй Каріукі з Кенії через два місяці після весілля звільнилися з роботи і в 2018 році вирушили на мотоциклах в кругосвітню подорож. Однак через пандемію вони були змушені призупинити свою подорож.

Читайте такожКороль Лев, Queen та ферма водоростей: що шукати на Занзібарі окрім лагідних пляжів

Історію їх пригоди показав Reuters.

Пара стверджує, що вони вирушили в навколосвітню подорож не тільки тому, що обожнюють пригоди, але і щоб довести, що африканцям теж під силу влаштовувати такі поїздки. Адже для жителів континенту не властиво багато подорожувати. Частково тому, що досі існує переконання, ніби дуже важко подорожувати з паспортами африканських країн, оскільки вони не такі сильні, як, приміром, американські або європейські.

Відправившись в 2018 році в поїздку, яка мала тривати 3,5 роки, вони встигли об'їхати Африку і Південну Америку, а також побувати в Антарктиді. У 2020 році пара прямувала в Північну Америку через Панаму. Проте в березні цього року вони застрягли в дешевому гуртожитку в столиці Нікарагуа Манагуа (Центральна Америка) на чотири з половиною місяці, коли країни по всьому світу закрили свої кордони, щоб зупинити поширення COVID-19. Повернутися додому в Найробі вони змогли лише в серпні після відновлення польотів.

© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS
© фото REUTERS

Своїми кращими спогадами з поїздки подружжя Каріукі називає холодну красу Антарктиди і гостинність колумбійців. І запевняють: коли світ знову відкриється, вони сподіваються відновити свою подорож, щоб надихнути своїм прикладом інших на континенті.

Інші цікаві фоторепортажі з усього світу