"Вагнерівці" розбиті на Донбасі: офіцер Нацгвардії розповів про зміну тактики росіян

ПВК "Вагнера" зазнала таких втрат, які не може відновити, зазначив боєць Нацгвардії.

Російська приватна військова компанія "Вагнера" фактично розбита на багатьох ділянках напрямку Бахмут-Соледар, і тепер тактика супротивника змінилася.

ПВК "Вагнера" зазнала втрат, які відновити не можна, про це сказав офіцер батальйону "Свобода" Національної гвардії України Володимир Назаренко в ефірі телемарафону.

"Ми розуміємо, що приватна військова компанія "повара Путіна" (Євгена Пригожина - Ред.) фактично розбита, бо зазнала таких втрат, які не може відновити. У них зараз дефіцит штатних місць 73-80%, і вони вже не можуть набирати… Можна говорити, що на багатьох ділянках компанію найманців поміняли на регулярні частини, які складаються з новомобілізованих", - сказав він.

За його словами, противник не шкодував відправляти "вагнерівців" на убій знову і знову, не забирав поранених та вбитих.

"Навіть спостерігали ситуацію, що вони своїми "двохсотими" (ліквідованими - Ред.) укріплюють бліндажі..., щоб захиститися від куль і снарядів тощо", - пояснив Назаренко.

Він зазначив, що тактика окупантів на напрямку Бахмут-Соледар трохи змінилась, і так званих "вагнерівців" застосовують менше, бо українська армія знищила досить значну частину.

Ворог почав ще більше застосовувати бронетехніку, артилерію, як це було в Сєвєродонецьку, Рубіжному. Місто Бахмут постійно "утюжать" артилерією, постійно намагаються взяти під вогневий контроль дороги, але це в них не виходить.

Також, за словами Назаренка, спостерігається певний снарядний голод з боку противника, бо вони не можуть собі дозволити цілодобово вести обстріл.

"Їм легше відправити десяток своїх солдатів, ніж десяток снарядів, але мобілізовані не настільки дисципліновані, і вони не мають того страху загороджувальних загонів "Вагнера"...", - пояснив представник Нацгвардії.

Що стосується ситуації в Бахмуті, то, за словами Назаренка, ворог не зайшов в місто і навіть близько до нього не дійшов.

"Щодо Соледара, то це декілька квадратних кілометрів зруйнованих вулиць і це ті території, які вони контролюють. Нічого їм не допомагає, бо там немає де триматися, вони стоять, як мішені в тирі для нашої артилерії. Тому постійно кажемо, що нам потрібні безпілотники і західна артилерія", - сказав він.

Бої за Бахмут та Соледар - що треба знати

Як повідомляв УНІАН, за даними розвідки Великої Британії, в Україні воює до 50 тис. бойовиків "Вагнера".

На Донбасі вже не один місяць тривають запеклі бої. Місто Бахмут стало справжньою фортецею українських воїнів. РФ зазнає величезних втрат - супротивники буквально йшли по тілах своїх посіпак.

Варто зазначити, що в Україні станом на 22 січня вже ліквідували 120 760 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: